קיימת חשיבות גבוהה להתקנת מחסומים חשמליים בכניסה לחניונים הן ציבוריים והן פרטיים כדי לפקח על כניסתם של אנשים או רכבים מורשים בלבד.
סוגים של מחסומים חשמליים
הבחירה בסוג השער החשמלי תואמת את המרחב הקיים עבור פתיחת שערים, או גרירתם. נציגי היצרן שבוחנים את השטח, מציעים את האופציה ההנדסית המועדפת בכל מיקום.
מלא פרטים לקבלת הצעת מחיר לשער חשמלי:
מחסום חשמלי
שימוש באופציה של מחסומים חשמליים היא האפשרות הנוחה ביותר, כל מחסום חשמלי אינו מאפשר כניסה כיווןשהוא מורם באמצעות המנוע החשמלי רק כאשר הוקלד קודבצג הכניסה, הוכנס כרטיס המנוי או נלקח כרטיס החניה מהעמדה.
במקומות רבים שיטת הפתיחה היא באמצעות הטלפון הסלולרי שמקלידים בו את הקוד המוסכם, לחיצה על האינטרקום, או הפעלה של שלט מרחוק.
המחסום עולה כלפי מעלה ויורד שוב למיקומו רק לאחר שהרכב כולו חלף על פני המחסום כדי שהוא לא ייפגע. הדבר מתבצע על ידי שימוש בעינית המבצעת בקרה לפעולתו של המחסום. לוח הפיקוד בוחן באופן אוטומטי את כל מהלך הפתיחה והסגירה.
מחסומים חשמליים מתקינים בכל אחת מהכניסות ובכל אחת מהיציאות של החניון, לנוחות מרבית של הנהגים.
מחסום נגרר
קיימות שתי אפשרויות של מחסומים נגררים:
- מחסום הכולל שער שנגרר פנימה לחיץ בין שני קירות שנבנה למטרה זו. עם קבלת הפקודה השער נגרר על גבי המסילה, נכנס לכיס הפנימי ולאחר שהרכב יצא או נכנס, השער חוזר למיקומו הראשוני. פעולה זו מתבצעת תוך הפעלת מנוע חשמלי אשר גורר את השער על פי הצורך על גבי מסילה שנבנית למטרה זו.
- מחסום מרחף הכולל שער נגרר ללא מסילה. אופציה זו מתאימה ביותר כשער כניסה למפעלים או למקומות תעשייתיים שנכנסות פנימה משאיות רבות, אשר עלולות להרוס את המסילה. עקב כך מתקינים שער שנכנס פנימה ויוצא החוצה, ללא מסילה.
היתרונות של מחסומים חשמלים
החסימה ההרמטית של הכניסה לחניון של בית משותף מאפשרת רק לדיירים להיכנס פנימה ולחנות בחניה השמורה להם, או באחת מהחניות של הבניין על פי הנוהג. המחסום פותר בעיה חמורה מאד שהייתה בעבר כיוון שנהגים שאינם גרים בבניין נכנסו פנימה, החנו את הרכב ויצאו לסידורים שלהם. בדרך זו הם מונעים מהדיירים לחנות במקום השמור להם, דבר שיצר אי נעימות גדולה.
דלת גלילה חשמלית
אופציה נוספת שמאפשרת כניסה רק לנהגים מורשים ומתאימה בעיקר למוסכים היא דלת גלילה חשמלית אשר מתגלגלת פנימה ועולה כלפי מעלה וכך השער נפתח ובתום המעבר נסגר שוב כלפי מטה.
מחסום חשמלי בשיטת הכנפיים
אפשר להתקין מחסום חשמלי בעל כנף אחת שהיא מספיק רחבה כדי לאפשר לרכב להיכנס פנימה ולאחר מכן לצאת החוצה או שער בעל שתי כנפיים הנפתחות שתיהן לכיוון אחד.
כדי לאפשר מעבר במפתח רחב ככל האפשר בעת כניסת הרכב, שערים חשמליים נפתחים פנימה ובעת היציאה שלו הם נפתחים כלפי חוץ. כשמדובר במקומות צרים, זה נושא משמעותי.