בעבר החיים בישראל היו פשוטים יותר. אנשים לא היו צריכים לנעול את דלת ביתם או נדרשו להתקין סורגים על חלונות הבית או חשבו להקיף את ביתם עם גדרות וחומות. בשנים האחרונות תחושת הביטחון הולכת לה לאט לאט לאיבוד ואנשים רבים מרגישים צורך גובר בביטחון. מרגישים צורך לשמור על רכושם ועל פרטיותם.
אחד הפתרונות המשפרים את תחושת ביטחון הוא התקנה של שער חניה חשמלי.
שער כזה מקנה ביטחון בשתי צורות:
- מונע מגנבים ופורצים להיכנס לתחום ביתנו ולנסות ולגנוב את הרכב שלנו.
- יכול למנוע מהילדים הקטנים שלנו לרוץ החוצה לכביש בעת משחק או למנוע מחיות הבית שלנו לברוח ולשוטט ברחובות.
יתרון נוסף של התקנת שער חניה חשמלי הוא שיפור איכות חיינו על ידי נוחות וחיסכון בזמן. התקנת שער חניה חשמלי היא פתרון נוח וקל בהרבה מאוד מקרים. לדוגמא כאשר אנחנו חוזרים אחרי העבודה עם הילדים, הרכב עמוס שקיות מהקניות, מי רוצה לעצור את הרכב, לרדת ממנו, לגשת לפתוח ידנית את שער החניה ולהשאיר את הילדים לבד ברכב למשך מספר דקות.
חיי הנוחות שאנחנו הולכים ומפתחים בעידן החדש מאפשרים לנו שימוש בשער חניה חשמלי היכול להיפתח בכמה אופנים:
- באמצעות הטלפון הסלולרי שלנו
- באמצעות שלט ייעודי
- על ידי לחיצה מעמדת השומר
קיימים כמה סוגים של שערי חניה חשמליים:
- שער הרמה
- שער חניה דו כנפי
- שער הזזה
ההחלטה על סוג השער נקבל על סמך תנאי השטח בהם הוא אמור להיות מותקן ובדיקת כל המרכיבים הנדרשים לצורך הפעלתו התקינה. חשוב לתת את הדעת על הצרכים עליהם השער אמור לענות. האם מדובר בבית פרטי עם 1-2 רכבים שכמות הכניסות בו במהלך יום תהיה מועטה או האם מדובר בבית רב קומות המאכלס דיירים רבים וכמות כניסות ויציאות הרכבים במהלך יום תהינה מרובות.
אחרי שקיבלנו החלטה על סוג השער אותו נרצה להתקין, עלינו לקבל החלטה על סוג החומר ממנו יהיה בנוי השער. האם שער מברזל כבד או שער מאלומיניום קל ועמיד. ורק אז, כשלב אחרון, נוכל להוסיף גם את אלמנט העיצוב לתמונה הכללית.
כיום שערים חשמליים לחניה נותנים מענה גם כאמצעי למניעת חדירת מפגעים ומחבלים וישובים רבים בארץ המעוניינים להעניק הגנה וביטחון על הישוב הקהילתי משתמשים בהם כאמצעי הרתעה יעיל. בנוסף הם מונעים התפרצות של כלי רכב לאזורים חשובים כמו בתי חולים, שדות תעופה או משרדים ממשלתיים.
חשוב לדעת שלמרות ששער החניה הוא חשמלי, אין מניעה להשתמש בו גם בעת הפסקת חשמל.
ניתן להשתמש באופציה של נטרול המנוע באמצעות מפתח מיוחד. ברגע שמכניסים את המפתח לתוך המנגנון ומסובבים בעצם מנוטרלת פעולת המנוע וניתן לפתוח פיסית את השער כך שלא נצטרך להיות תלויים בחשמל ונוכל להזיז את השער באופן ידני.
דרך נוספת בה נוכל להשתמש בשער חניה חשמלי גם בעת הפסקת חשמל הוא שימוש במנוע נטען. בעת התקנת שער חניה חשמלי כזה ניתן להוסיף מנוע נטען אשר בשעת הצורך נותרת בו אנרגיה המאפשרת לשער להיפתח ולהיסגר שוב (אם כי לא לזמן ממושך).
קראו עוד על איסכורית