לכל אחד יש תאחד שלו. או בשפת המחסומים, לכל פתח יש את המחסום שמתאים במיוחד לו. בשוק קיימים מגוון מחסומים חשמליים ולכל אחד היתרונות שלו. כדאי שתבחר את זה שישרת אותך בצורה הטובה ביותר ולאורך זמן
קיימים בשוק סוגים שונים של מחסומים, כאשר את סוג המחסום מתאימים לדרישות ולשטח. בעת בחירת סוג המחסום חניה, יש לקחת בחשבון בראש ובראשונה את מטרת המחסום ורק אחרי שהגדרתם מהי המטרה שלו, יש לבחון את שאר הפרמטרים כמו:גודל המפתח, תדירות ומספר ההפעלות, מהירות פתיחה וסגירה, ולא פחות חשוב, סוג ההגנה הנדרש. בחירה נכונה תאפשר תפקוד טוב של המחסום לשנים רבות.
מלא פרטים לקבלת הצעת מחיר להתקנת מחסום:
לא כל המחסומים הם מחסומים חשמליים, ולעיתים ניתן לבחור בין חשמלי וידני, אבל לפני בחירה כדאי להכיר את מגוון האפשרויות הקיים:
מחסום קל שמתאים עד 6 מטר– היתרונות של מחסום כזה הםמערכת הבטיחות שלו שהיא מובנית, ובעיקר עלויות תחזוקה שהן מהנמוכות שיש. כאשר משהו מפריע לתנועה של זרוע המחסום, חיישן הלחץ שמגיע יחד איתו יפסיק באופן מידי את התנועה של המנוע. מחסום זה קיים בשני דגמים: דגם אחד רגיל ודגם שני שמתאים לעבודה מאומצת.
מחסום קל שמתאים עד 8 מטר– מחסום זה זהה לקודמו, ההבדל הוא באורך שלו.
גולשים נוספים התעניינו גם שערים כניסה לבית פרטי – האם כדאי להשקיע?
מחסום זרוע כפולה– גופו של מחסום זה עשוי מפחי פלדה ובתוכו המנוע. הוא כולל גם גיר של מפסיקי גבול וגם לוח פיקוד. הזרועות עצמן מחוברות לציר שכולל גלגל שיניים ועליו שרשרת מתכת. הוא מחסום מסיבי, מתאים לעבודה מאומצת ואפילו עמיד לרוחות.
מחסום בטחוני בשתי אפשרויות: חשמלי או ידני–המחסום הידני כולל 2 בסיסים של בטון שמשקלם הוא כ- 4.5 טון והם צמודיםלקרקע. הזרוע עצמה מחוברת בעזרת ציר לאחד משני בסיסי הבטון. בנוסף, יש לזרוע 2 כבלים מפלדה והם עומדים במתיחה שיכולה להגיע עד למקסימום של 30 טון. בדרך הזו הם יוצרים סוג של מכשול כנגד התפרצות כלי רכב.
המחסום הבטחוני חשמלי זהה לזה הידני כשההבדל היחיד הוא משקלם של שני בסיסי הבטון. בחשמלי משקלם הוא עד כ-2.5 טון לעומת 4.5 טון בידני. כל השאר אותו דבר.
מחסום דוקרנים– זהו אחד המחסומים המוכרים. תפקידו המרכזי של הוא מניעה של מניעה של מעבר רכבים בכיוון אחד. לרוב, מחסום כזה מותקןבמקומות או מסלולים שאין בהם כניסה מכל סיבה שהיא. משתמשים בו הרבה במגרשי חנייה למניעת יציאה ללא תשלום דרך נתיב הכניסה, הוא משמש גם למניעת הכניסה שנוגדת את ההכוונה במקומות מגודרים ובניגוד לשילוט שקיים שם. פעולתו של המחסום היאעל ידי קפיצים שמתקפלים רק עם כיוון הנסיעה ודוקרנים שעומדים כשזה נגד כיוון הנסיעה והם מונעים כניסת רכב. רכב שינסה להיכנס בכיוון ההפוך יפנצ'ר את גלגליו בדוקרנים.
אולי יעניין אותך שערים חשמליים